Tudó

El Tudó (Columba palumbus) és un ocell d’entre 38 i 45 cm que cria principalment a boscos i parcs, fins i tot, ara ja, en zones urbanes.

S’alimenta de gespes i camps i últimament s’ha tornat molt més tímid i la seva població ha augmentat considerablement.

A la Península Ibèrica hi ha población hivernants, estivals i sedentàries.

És clarament més gran que un colom domèstic i amb la cua una mica més llarga i el cap més petit.

El que millor l’identifica és la taca blanca que té al costat del pit i en vol una banda transversal blancaa la part superior de l’ala.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s