Rossinyol del Japó

Rossinyol del Japó – Nikon d7200 + Tamron 150-600

El rossinyol del Japó ( Leiothrix lutea ) és un moixó de la família dels leiotríquids de brillants colors i emprat com a ocell ornamental. És un petit ocell que fa uns 15 cm de llargària, amb un pes d’uns 21-22 grams, amb cua una mica forcada i escàs dimorfisme sexual, si bé la femella és una mica menys acolorida.

És una espècie invasora escapada de gàbia que es va instal·lar en un petit nucli al parc de Collserola durant els anys 90 (primera citació el 1992), però no se’n coneix l’origen real. Des de llavors, la seva població no ha parat de créixer, ha colonitzat totes les zones boscoses de Collserola i ja ha saltat al Maresme, on n’hi ha una població que també prospera molt bé. .

Hàbitat: Boscos molt densos i tancats amb abundant sotabosc de Collserola i punts del Maresme.

Costums: S’alimenta i canta des de l’interior de la part més espessa del bosc, en zones de vegetació molt tancada, cosa que dificulta molt la seva observació. Amb paciència, quan se’l localitza pel cant i el reclam, es pot deixar veure molt bé però tal com ha vingut desapareix. Generalment es veu en grup i de cop en surten molts més dels que l’observador es pensava que hi havia.

Exemplar fotografia a la Feixa de Can Coll de Collserola

One Comment Add yours

  1. Júlia ha dit:

    Quines fotos més bones!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s